Политиците дадоха разнопосочни оценки за и последвалото .  Председателят на ПГ

...
Политиците дадоха разнопосочни оценки за и последвалото . 
Председателят на ПГ
Коментари Харесай

Политическите реакции след речта на Радев и демонстративното напускане на ГЕРБ-СДС |

Политиците дадоха разнопосочни оценки за и последвалото. 

Председателят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов видя в речта на Радев самодейност за желаната от държавното управление конституционна промяна.

" ", разяснява той.

Иванов дефинира държанието на ГЕРБ-СДС като " малко непотребна демонстрация на нерви ". 

" Напускането на зала, отводът да се чуе даже какво мисли огромна част от обществото за тяхното завещание, не е път напред сигурно ", означи той.

Председателят на правната комисия и народен представител от " Продължаваме промяната " Милен Матеев дефинира речта на Радев като изчерпателна. Той приветства президента за това, че постоянно е спазвал Конституцията и разделянето на управляващите. 

" Крайна форма на пренебрежение към президентската институция " - с тези думи той разяснява напускането на депутатите от ГЕРБ-СДС.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов дефинира Румен Радев като " президентът на държавното управление ". Той съобщи, че ще поддържа конституционната промяна, подкрепена и от президента, само че единствено в случай че в нея е заложено провеждането на референдуми.

Костадинов отхвърли да разяснява държанието на сътрудниците си от ГЕРБ, само че съобщи, че може би това не е най-правилният метод.

" Това си е тяхно решение в последна сметка ", сбито означи той.

Костадинов, чиито депутати отхвърлиха да станат на крайници, когато звучеше европейският химн, съобщи, че е обидно в постройката знак на българския парламентаризъм да звучат " детски песнички " (химнът бе в осъществяване на детски хор - б.р.). Той видя и проблем в издигането на европейския байрак, който бил " знаме на браншова организация ".

Александър Симов от Българска социалистическа партия даде висока оценка на речта на Радев, която по думите му е била визионерска. Той счита, че поръчката на президента за втори мандат е доста мощна.

" Смятам, че речта на президента Румен Радев е една от най-силните речи, произнасяни в този парламент в последните няколко години. Това беше визионерска тирада, в която бяха набелязани всички парещи проблеми на България. "

Симов съобщи, че депутатите от ГЕРБ-СДС " отхвърлиха да бъдат част от тази действителност, отхвърлиха да бъдат част от променената политическа конюнктура ".

По-рано през днешния ден Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС съобщи, че в речта си Радев е посочил, че не може да извърши конституционната си функционалност да бъде обединител на нацията и цялата парламентарна група напусна пленарната зала.

и " " отхвърлиха да разясняват речта на президента. Вместо това рано сутринта двете партии внесоха законопроекти в Народно събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР